Vyvážené krmivo na celý psí život. Uvádzame nový rad krmív Lamb with Beef Nutritional Programme

Hľadáte krmivo, ktoré spája najnovšie trendy aj požiadavky chovateľov, a zároveň technologické inovácie, precízny proces výroby a expertné znalosti? To všetko v jednom balení krmiva, na ktorom si váš pes pochutí?

Prichádzame s komplexným výživovým programom pre psy založenom na jahňacom a hovädzom mäse pod novou radou Fitmin Nutritional Programme Lamb with Beef. Tá sa, vďaka svojmu zloženiu, snaží eliminovať riziká potravinových intolerancií a svojou koncepciou nadväzuje na originálnu filozofiu rady Výživový program. Tá je na trhu od samého začiatku našej značky Fitmin a od roku 1998 prešla niekoľkými inováciami. Jednou z nich sú potrebné aj recyklovateľné obaly.

Ak už ste ostrieľaný majiteľ psieho maznáčika, máte veľa vlastných skúseností s tým, aké granule mu chutia a zároveň prospievajú. Preto sme pri vývoji a inováciách nezabudli názor a preferencie chovateľov.

„Pri vývoji nových krmív sa veľmi často obraciame nielen na chovateľov, s ktorými dlhodobo spolupracujeme, ale aj na širokú psíčkarskú komunitu. Tí nám pomohli vydať sa na cestu správnym smerom a overovať nielen chutnosť, ale aj celkový prínos krmiva pre psa. Hlavné slovo pri vývoji a inováciách majú aj border kólie z našej chovateľskej stanice Fitmin, ktoré sú našimi najlepšími kritikmi i podporovateľmi,“ hovorí obchodná a marketingová riaditeľka Dibaq a.s. Tamara Jelínková.

Nová rada krmív sa zamerala hneď na niekoľko kľúčových faktorov, ktoré sa rozhodla zmeniť. Novo sa Nutritional Programme zameriava na jahňacie (50% v čerstvom stave) a hovädzie mäso, v receptúre teda nenájdete kuracie či hydinové. „Čerstvé mäso je pre psov oveľa prirodzenejšie než akokoľvek tepelne upravené,“ hovorí výživová expertka Fitmin Denisa Kopecká a dodáva: „Pôvodné živiny zostávajú vo výbornej kvalite a nie sú zničené tepelnými úpravami. Navyše tak docielime aj väčšiu chutnosť samotných krmív, čo psy náležite ocenia.“ Nemenej dôležitým faktorom je tiež to, že krmivá neobsahujú pšeničný či kukuričný lepok. Navyše boli receptúry obohatené aj o ďalšie zdraviu prospešné ingrediencie.

„Krmivá Lamb with Beef Nutritional Programme obsahujú okrem 50 % jahňacieho mäsa aj komplex dentálnej starostlivosti, prebiotiká, omega 3 a 6 mastné kyseliny, ovocie (čierne ríbezle, čučoriedky i jablká) a bylinky. Vybrané druhy ovocia boli do receptúr zakomponované vďaka svojim antioxidačným účinkom a výťažok z rozmarínu na podporu normálnej činnosti pečene a trávenia. Do receptúr sme zakomponovali aj kĺbový komplex pre správny vývoj kĺbov a väziva u všetkých kategórií a plemien psov,“ vymenúva suroviny aj ich benefity Kopecká.

Krmivo na celý život

Keď si domov nesiete šteniatko, je veľmi ťažké od malička vybrať granule, ktoré porastú s ním. Rad Nutritional Programme je ale navrhnutý tak, aby majiteľom psov uľahčil prechod na iné krmivá vo svojom rade. Lepšie povedané, aby prechod vôbec nastať nemusel. „Všetky receptúry tohto radu sú navrhnuté tak, aby chovatelia mohli prakticky ľubovoľne meniť typ krmiva podľa aktuálnej situácie,“ vysvetľuje filozofiu Výživového programu Kopecká. „Psy sú často citlivé na zmenu krmiva a môžu reagovať hnačkami, zvracaním alebo nechutenstvom. Či už sa jedná o prechod zo šteňacích granúl na dospelých alebo prechádzate na špeciálne granule po kastrácii, pri novej rade váš pes nič nespozná, vy nebudete musieť umelo znižovať či naopak navyšovať dávku, a pritom mu dodáte všetko to , čo potrebuje,“ vysvetľuje.

V rámci nových krmív môžete vyberať z deviatich typov krmív to najlepšie pre vášho psa podľa:

  • Veľkosti plemena
  • Veku
  • Miery aktivity

Aby sme navyše reagovali na obalové zaťaženie planéty aj požiadavky spotrebiteľov, všetky nové produkty sú balené v ekologicky šetrných recyklovateľných obaloch.

Produkty z novej rady Lamb with Beef Nutritional Programme sú dostupné od novembra 2022.

PREJST DO E-SHOPU