Maškrty pre psov - kedy a koľkokrát denne ich dávať?

Maškrty pre psov sú neoddeliteľnou súčasťou každodenného života našich maznáčikov. Je to nielen spôsob, ako urobiť radosť nášmu maznáčikovi, ale aj nesmierne dôležitý prvok výcviku a posilňovania pozitívneho správania.

Maškrty pre psov

Podávanie maškŕt by však malo byť správne vyvážené a prispôsobené potrebám domáceho maznáčika. Ako vyvážiť množstvo maškŕt a kedy je najlepšie ich podávať? Tu je niekoľko praktických tipov, ktoré vám pomôžu starať sa o zdravie a pohodu vášho maznáčika.

Prečo sú maškrty pre psov dôležité?

Maškrty pre psov plnia v každodennom živote psa mnoho funkcií. V prvom rade sú skvelým nástrojom na posilnenie pozitívneho správania počas tréningu. Vďaka nim môžeme psa odmeniť za dobré správanie, vďaka ktorému sa rýchlejšie učia a ochotnejšie počúvajú naše povely. Maškrty možno navyše používať na budovanie vzťahu s vašim psom – je to spôsob, ako prejaviť lásku, najmä vo chvíľach hry alebo odpočinku.

Kedy dávať psovi maškrty?

Správne načasovanie podávania maškŕt je dôležité, najmä ak chceme, aby boli účinným nástrojom pre posilnenie pozitívneho správania.. Maškrty sa obvykle dávajú, keď pes splní konkrétnu úlohu – môže to byť napríklad naučiť sa nový povel, správať sa pokojne na prechádzke alebo sa v správnej chvíli zdržať štekania.

Pokiaľ plánujete používať maškrty na výcvik, je najlepšie ich dávať ihneď potom, čo váš pes vykoná príslušnú akciu. Vďaka tomu pes pochopí, za čo bol odmenený. Dôležité je tiež nepredlžovať tréning – príliš veľa maškŕt podávaných naraz môže viesť k prejedaniu a oslabeniu ich účinnosti ako odmeny.

Koľkokrát denne by sme mali dávať psovi maškrty?

Odpoveď na túto otázku závisí od mnohých faktorov, ako je vek psa, úroveň fyzickej aktivity, veľkosť a zdravie. Neexistuje žiadne univerzálne pravidlo o tom, koľkokrát denne by ste mali dávať maškrty. Existuje niekoľko všeobecných pokynov, ktoré vám môžu pomôcť určiť správne množstvo, vrátane: 

Vek psa
Šteňatá vyžadujú menej kalórií ako dospelé psy.

Fyzická aktivita
Psy, ktoré sú veľmi aktívne, spália viac energie a môžu potrebovať o niečo viac maškŕt ako tí, ktorí vedú nie príliš aktívny životný štýl.

Váha psa
Pokiaľ má váš pes tendenciu priberať na váhe, musíte byť obzvlášť opatrní s množstvom maškrty. Je dobré, aby maškrty tvorili maximálne 10% dennej potreby kalórií psa.

Maškrty pre psov 2

Aké maškrty by ste mali pre svojho psa vybrať?

Výber správnych maškrtiek je rovnako dôležitý ako množstvo, ktoré svojmu maznáčikovi dáte. Na trhu je dostupných mnoho druhov príchutí, ale nie všetky sú zdravé. Pri výbere maškrty pre psov sa oplatí dodržiavať niekoľko kritérií:

Prírodné ingrediencie

Vyberajte maškrty, ktoré obsahujú mäso, ryby, zeleninu alebo ovocie vo veľkom množstve.

Nutričná hodnota

Príchute by mali byť nízkokalorické a bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály.

Veľkosť maškŕt

Prispôsobte veľkosť maškrty veľkosti vášho psa. Pre malých psíkov je lepšie voliť menšie maškrty, aby sa im nezaťažil žalúdok.

Hľadáte maškrty pre svojho psa?

Pozrite sa na ponuku maškŕt Fitmin. Maškrty pre psov môžu byť skvelým nástrojom pre: posilnenie pozitívneho správania, budovanie putá so svojim psom, odmeny psa za správne správanie

Kľúčom k ich správnemu použitiu je striedmosť – maškrty by mali tvoriť len malú časť psieho jedálnička a ich množstvo je nutné prispôsobiť individuálnym potrebám zvieraťa.

Ak hľadáte obchod, kde nájdete široký sortiment psích dobrôt, určite navštívte kategóriu Pochúťky pre psov na našom eshope. Vyberať môžete rovno z troch produktových radov, z ktorých si vyberie každý to najlepšie pre svojho maznáčika.

PREJST DO E-SHOPU