Letné kempovanie so psom? Získajte komplexného sprievodcu

Dovolenka so psím maznáčikom je stále viac obľúbená! Majitelia namiesto toho, aby svojich psíkov nechávali v starostlivosti rodiny alebo v hoteloch, ochotne berú svojich miláčikov na dovolenku. V súčasnej dobe je ponuka ubytovania, kde akceptujú domácich miláčikov veľká, ale čo odpočinok vonku? Kempovanie so psom je možné a bude zábavou aj pre vášho maznáčika. Pozrite sa na to, čo si treba pamätať, keď plánujete letné kempovanie so svojim štvornohým priateľom.

cestovani se psem

Dovolenka so psom - ako sa pripraviť?

Než začnete s organizovaním kempovania so svojim psom, uistite sa, že je to dobrý nápad aj pre vášho maznáčika. Niektoré psy nezvládajú dlhé cesty, najmä chorí alebo starší maznáčikovia. Taká dovolenka sa môže pre psa ukázať ako príliš veľký stres a potom je lepšie ho nechať doma v dôveryhodnej starostlivosti svojich blízkych. To platí aj pre veľmi štekajúcich alebo hyperaktívnych psov – v tomto prípade môže byť vaša dovolenka nepríjemná aj pre vás, ako aj pre ostatných táborníkov.

Pripravte svojho psa na kempovanie

Takmer pre každého psa je odchod na pár dní z domu veľkým zážitkom. Postarajte sa o svojho maznáčika tým, že ho pripravíte na rôzne eventuality, ktoré môžu pri kempovaní nastať. Je možné, že sa váš pes bude spočiatku cítiť nepríjemne alebo bude vydesený zvukmi vo svojom okolí. Ak máte možnosť, postavte si stan na záhrade a navyknite svojho psa na vône a zvuky šuštiacich látok vo vnútri.

Pred odchodom tiež navštívte veterinára. Uistite sa, že všetky očkovania sú aktuálne, vrátane tých najdôležitejších: besnota a vírusové ochorenia. Pri kempovaní so psom je dobré svojho maznáčika dodatočne chrániť pred útokmi kliešťov.Kúpiť môžete pre neho kvapky alebo špeciálny obojok. Ak je váš kemp pri mori alebo pri jazere, prečítajte si tiež, čo potrebujete vedieť o kúpaní so svojim psom.

cestovani se psem clovek

Čo si zabaliť do stanu?

Vo výbave vášho psa by nemal chýbať jeho pelech, deka alebo podložka. Pribaľte si aj prikrývku navyše, ktorá vás v noci izoluje pred nižšími teplotami. Váš pes by sa mal pri pobyte cítiť pohodlne a bezpečne. Bez ohľadu na to, kam so svojim psom pôjdete kempovať, nezabudnite ho udržiavať v čistote - vrecká na exkrementy sú jedna vec a tiež sa oplatí vziať si so sebou uterák na utretie srsti alebo labiek.

Samozrejmosťou je zobrať so sebou všetko potrebné ohľadom stravy. Vyhnite sa zmene stravy počas cesty, aby ste si nespôsobili ďalší stres. Postarajte sa aj o žuvačky a obľúbené psie maškrty. To druhé môžete využiť ako odmenu za poslušnosť v stane alebo ako formu aktivity.

Vezmite misku na vodu a jedlo. Pokiaľ kŕmite svojho psa mokrým krmivom, dobrým riešením je vziať si napríklad chladiacu tašku, aby bolo krmivo chladené. Alternatívou sú menšie balenia týchto krmív – v ponuke Fitminu sú rôzne druhy mokrých krmív pre psov, vo forme konzerv alebo 85g kapsičiek v mnohých príchutiach.

Nezabudnite na to, že bezpečnosť je na prvom mieste

Pri cestovaní so svojim maznáčikom dbajte predovšetkým na jeho bezpečnosť. V prvom rade nezabudnite držať svojho psa na vodítku, najmä ak sú v okolí ľudia a iné zvieratá. U veľkých plemien môže byť nutný náhubok. Okrem toho by mal pes vždy nosiť obojok s adresným štítkom, ktorý umožní ľahkú identifikáciu a kontakt v prípade straty. 

PREJST DO E-SHOPU